Question: Alignment to reference containing ambiguity code
0
gravatar for Karol Pal jr.
4.7 years ago by
Czech Republic
Karol Pal jr.20 wrote:

Hi,

I am trying to align reads to a reference, which contains ambiguity code. Mosaik claims to be able to do this but somehow fails... All the reads were generated from the reference sequence but do not contain ambiguity code ( e.g. if there is an M in the reference the read has either an A or a C). Does anyone have any experience with this? 

Thanks in advance

ADD COMMENTlink modified 18 months ago by otetelis0 • written 4.7 years ago by Karol Pal jr.20

Are you sure that the failing has to do something with the ambiguous bases. Can you post the "error" ?

ADD REPLYlink modified 4.7 years ago • written 4.7 years ago by Ashutosh Pandey11k

Thank you for the fast reply... No I'm not sure, this is the alignment statistics I get:

managed to align SOME reads with a different version (latest, precompiled, unix) still many filtered out for unknown reason

 

Alignment statistics (mates):
================================================
   # failed hash:               398896 (  7.6 %)
------------------------------------------------
# unaligned mates(X):           398896 (  7.6 %)
# filtered out(F):             4833106 ( 92.4 %)
================================================
total aligned:                       0 (  0.0 %)
total:                         5232002

Alignment statistics (pairs):
===================================================================
                                  Local rescues   Frag. consistency

Both ends unaliged pairs
-------------------------------------------------------------------
# F-F pairs:    2301569 ( 88.0 %)
# F-X pairs:     229968 (  8.8 %)
# X-X pairs:      84464 (  3.2 %)
===================================================================
total aligned:        0 (  0.0 %)             0                   0

ADD REPLYlink modified 4.7 years ago • written 4.7 years ago by Karol Pal jr.20
0
gravatar for otetelis
18 months ago by
otetelis0
otetelis0 wrote:

Hi Karol,

have you found a solution for your problem? I have the same issue.

Best regards, Joana

ADD COMMENTlink written 18 months ago by otetelis0

I'm sorry to disappoint you, I have never truly solved this problem. If anything I try to avoid ambiguity code after this experience :) .

ADD REPLYlink written 18 months ago by Karol Pal jr.20
Please log in to add an answer.

Help
Access

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy.
Powered by Biostar version 2.3.0
Traffic: 1828 users visited in the last hour