Question: Chipster - launching Problem
0
gravatar for David_emir
4.2 years ago by
David_emir330
India
David_emir330 wrote:

Hi All

I am planning to install Chipster 3.1.1via virtual_machines, virtualBox. I have set up the VM and able to access via web Browser. Now, i am facing an issue, tried my best to solve but i am not able to handle the error.

Except for installing 118 GBs of Tools i have done every thing to set up the VM , When I click "Launch Chipster", Its throwing the following exceptions, which i am not able to understand , its as follows

 

Exceptions
com.sun.deploy.net.FailedDownloadException: Unable to load resource: http://10.0.2.15:8081/chipster.jnlp
    at com.sun.deploy.net.DownloadEngine.actionDownload(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.net.DownloadEngine.downloadResource(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.cache.ResourceProviderImpl.getResource(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.cache.ResourceProviderImpl.getResource(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.updateFinalLaunchDesc(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.prepareToLaunch(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.prepareToLaunch(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.launch(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Main.launchApp(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Main.continueInSecureThread(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Main.access$000(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Main$1.run(Unknown Source)
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

    Wrapped Exception
    
    Java.io.IOException: Server returned HTTP response code: 502 for URL: http://10.0.2.15:8081/chipster.jnlp
    at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.getInputStream0(Unknown Source)
    at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.access$200(Unknown Source)
    at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection$9.run(Unknown Source)
    at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection$9.run(Unknown Source)
    at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
    at java.security.AccessController.doPrivileged(Unknown Source)
    at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.getInputStream(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.net.HttpUtils.followRedirects(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.net.BasicHttpRequest.doRequest(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.net.BasicHttpRequest.doRequest(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.net.BasicHttpRequest.doGetRequest(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.net.DownloadEngine.actionDownload(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.net.DownloadEngine.downloadResource(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.cache.ResourceProviderImpl.getResource(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.cache.ResourceProviderImpl.getResource(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.updateFinalLaunchDesc(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.prepareToLaunch(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.prepareToLaunch(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.launch(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Main.launchApp(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Main.continueInSecureThread(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Main.access$000(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Main$1.run(Unknown Source)
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

 

I have tried every thing possible from my side, feeling let down now, Please help me debugging this issue. I will be great full to you guys.

Thanks a ton !!!

-Ateeq Khaliq

vm chipster • 1.5k views
ADD COMMENTlink modified 3.8 years ago by Biostar ♦♦ 20 • written 4.2 years ago by David_emir330
0
gravatar for eija.korpelainen
4.2 years ago by
Finland
eija.korpelainen0 wrote:

Hi Ateeq, we answered your question already on our mailing list chipster-tech@lists.sourceforge.net, but I post answer here as well:
----------
It looks like your browser is able to connect to the VM because you were able to open the startup page, but the VM doesn't know what address you use to connect to it. According to the error message, the VM assumes that you are connecting to it with its internal address 10.0.2.15. Please find the correct public address from your browser's address bar (unfortunately not showing in your screenshot).

Then log in to the VM's command line and enter commands

    cd /opt/chipster
    sudo bash configure.sh

When the program asks for your public address or hostname (the first question), fill in the address you found from browser's address bar. You can accept the default values for all other questions. Then restart the services

    sudo service chipster restart

Finally, try to start the Chipster client again from the browser.

Hope this helps,
Petri

ADD COMMENTlink written 4.2 years ago by eija.korpelainen0
Please log in to add an answer.

Help
Access

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy.
Powered by Biostar version 2.3.0
Traffic: 1911 users visited in the last hour