Question: Strange BLAST output
0
gravatar for Prasad
3.6 years ago by
Prasad1.6k
India
Prasad1.6k wrote:

hi,

I have used standalone blast to search few of transcript sequences against NCBI NR database. For few transcripts (~88) i have found strange output as

c93530_g1_i1    gi|281206185    0.00    0       0       0       0       0       0       0       4e-19   94.4
c93530_g1_i1    gi|281206185    0.00    0       0       0       0       0       0       0       1e-17   90.1
c93530_g1_i1    gi|281206185    0.00    0       0       0       0       0       0       0       4e-17   88.6

how come everything else is 0 except evalue and score. command used,

blastx -query transcript.fasta -db /nr_db_oct_16/nr -evalue 0.0000000001 -outfmt 6 -out blast_out -num_threads 20 -max_target_seqs 1

I did online blast for the same transcript against NR getting proper result. Any idea what might be the problem?

Thanks

blast sequence similarity • 979 views
ADD COMMENTlink modified 3.6 years ago • written 3.6 years ago by Prasad1.6k

Which version of blast are you using? Do you get the same results for this query if you use another output format?

ADD REPLYlink written 3.6 years ago by 5heikki8.7k

ncbi-blast-2.2.30. I haven't tried in other format. let me try that

ADD REPLYlink written 3.6 years ago by Prasad1.6k

It was released over 2 years ago. You should see if you can reproduce the problem with the latest release.

ADD REPLYlink written 3.6 years ago by 5heikki8.7k

i did the blast again with these transcripts, now getting proper results. now just wondering what could be the reason. was this because of a glitch in server?

ADD REPLYlink modified 3.6 years ago • written 3.6 years ago by Prasad1.6k
Please log in to add an answer.

Help
Access

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy.
Powered by Biostar version 2.3.0
Traffic: 667 users visited in the last hour