Question: How to deal with Segmentation fault in BWA?
0
gravatar for lishen0709
6 days ago by
lishen07090
lishen07090 wrote:

Hello everyone:

I'm now using BWA to do alignment. But when I want to calculate the SA coordinate, It report an error:

[sl2495@ruddle1 BWA_tool]$ bwa-0.7.17/bwa aln hg38.fa Project_Sc563/Sample_XD01/XD01_S1_L008_R1_001.fastq > XD01_S1_L008_R1_001.sai

[bwa_aln] 17bp reads: max_diff = 2

[bwa_aln] 38bp reads: max_diff = 3

[bwa_aln] 64bp reads: max_diff = 4

[bwa_aln] 93bp reads: max_diff = 5

[bwa_aln] 124bp reads: max_diff = 6

[bwa_aln] 157bp reads: max_diff = 7

[bwa_aln] 190bp reads: max_diff = 8

[bwa_aln] 225bp reads: max_diff = 9

[bwa_aln_core] calculate SA coordinate... Segmentation fault

The verison of my BWA is 0.7.17, and I am doing this on the lab server. So does anyone know how to deal with it?

ADD COMMENTlink modified 5 days ago by Pierre Lindenbaum101k • written 6 days ago by lishen07090

A lot of times this is an issue with the index, try rebuilding the index files and rerunning the alignment.

ADD REPLYlink written 6 days ago by skbrimer420
0
gravatar for kloetzl
5 days ago by
kloetzl700
European Union
kloetzl700 wrote:

So does anyone know how to deal with it?

File a bug. A segmentation fault is a programming error and should be fixed by the authors.

ADD COMMENTlink written 5 days ago by kloetzl700
0
gravatar for Pierre Lindenbaum
5 days ago by
France/Nantes/Institut du Thorax - INSERM UMR1087
Pierre Lindenbaum101k wrote:
$ gdb  bwa-0.7.17/bwa 
> run aln -f XD01_S1_L008_R1_001.sai hg38.fa Project_Sc563/Sample_XD01/XD01_S1_L008_R1_001.fastq 

on error, print the backtrace:

bt

flll a bug report with the backtrace.

ADD COMMENTlink modified 5 days ago • written 5 days ago by Pierre Lindenbaum101k
Please log in to add an answer.

Help
Access

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy.
Powered by Biostar version 2.3.0
Traffic: 1102 users visited in the last hour