Question: (Closed) Installing Emboss
1
gravatar for Lee Katz
8.0 years ago by
Lee Katz2.9k
Atlanta, GA
Lee Katz2.9k wrote:

Has anyone installed EMBOSS on Red Hat? I'm having trouble with X11, and the installation isn't really helping:

X11 graphics have been selected but no X11 header files have been found.

This error usually happens on Linux/MacOSX distributions where the optional X11 development files have not been installed. On Linux RPM systems this package is usually called something like xorg-x11-proto-devel whereas on Debian/Ubuntu it may be called x-dev. On MacOSX installation DVDs the X11 files can usually be found as an explicitly named optional installation.

What does this mean that I have to do with X11? I think I have an X11 installation

[[lkatz@localhost X11]$ pwd && ll
/etc/X11
total 108
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Oct  1  2009 applnk
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 18 05:08 fs
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Mar 23 15:52 mwm
-rwxr-xr-x 1 root root  947 Oct 13 09:42 prefdm
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Oct  1  2009 serverconfig
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Oct  1  2009 sysconfig
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 18 05:00 twm
lrwxrwxrwx 1 root root   18 Mar 23 15:16 X -> ../../usr/bin/Xorg
drwxr-xr-x 5 root root 4096 Mar 22 15:00 xinit
-rw-r--r-- 1 root root  547 Nov 13  2007 Xmodmap
-rw-r--r-- 1 root root 1784 Mar 23 19:05 xorg.conf
-rw-r--r-- 1 root root 1882 Mar 23 15:38 xorg.conf.backup
-rw-rw-r-- 1 root root 1912 Mar 23 15:47 xorg.conf.backup-nvidia
-rw-r--r-- 1 root root  492 Nov 13  2007 Xresources

[lkatz@localhost X11]$ ll ../../usr/bin/Xorg 
-rws--x--x 1 root root 1945600 Sep  1  2010 ../../usr/bin/Xorg

Thank you for your help.

installation linux • 2.7k views
ADD COMMENTlink modified 8.0 years ago by Lars Juhl Jensen11k • written 8.0 years ago by Lee Katz2.9k
2

likely means you need the X11 headers. on ubunut, this would be something like libx11-dev not sure what the rpm for redhat would be.

ADD REPLYlink written 8.0 years ago by brentp22k

Thanks, that worked. I just yum'd every package that had both "X11" and "devel"

ADD REPLYlink written 8.0 years ago by Lee Katz2.9k
Please log in to add an answer.
The thread is closed. No new answers may be added.

Help
Access

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy.
Powered by Biostar version 2.3.0
Traffic: 819 users visited in the last hour