Trimmomatic problem
0
0
Entering edit mode
19 months ago

hi everyone, Is anyone can help me with trimmomatic problem?* I'm trying to run it but it's giving error like that:

-bash-4.2$ java -jar /truba/home/sbuyukkilic/trimmomatic/Trimmomatic-0.39/trimmomatic-0.39.jar PE SRR12182130_1_fastqc.zip SRR12182130_1_fastqc.zip SRR12182130_1_paired_fastqc.zip SRR12182130_1_unpaired_fastqc.zip SRR12182130_2_paired_fastqc.zip  SRR12182130_1_paired_fastqc.zip ILLUMINACLIP:TruSeq3-PE.fa:2:30:10:2:True LEADING:3 TRAILING:3 MINLEN:3
TrimmomaticPE: Started with arguments:
 SRR12182130_1_fastqc.zip SRR12182130_1_fastqc.zip SRR12182130_1_paired_fastqc.zip SRR12182130_1_unpaired_fastqc.zip SRR12182130_2_paired_fastqc.zip SRR12182130_1_paired_fastqc.zip ILLUMINACLIP:TruSeq3-PE.fa:2:30:10:2:True LEADING:3 TRAILING:3 MINLEN:3
java.io.FileNotFoundException: /truba/home/sbuyukkilic/fastqc_tool/TruSeq3-PE.fa (No such file or directory)
    at java.io.FileInputStream.open0(Native Method)
    at java.io.FileInputStream.open(FileInputStream.java:195)
    at java.io.FileInputStream.<init>(FileInputStream.java:138)
    at org.usadellab.trimmomatic.fasta.FastaParser.parse(FastaParser.java:54)
    at org.usadellab.trimmomatic.trim.IlluminaClippingTrimmer.loadSequences(IlluminaClippingTrimmer.java:110)
    at org.usadellab.trimmomatic.trim.IlluminaClippingTrimmer.makeIlluminaClippingTrimmer(IlluminaClippingTrimmer.java:71)
    at org.usadellab.trimmomatic.trim.TrimmerFactory.makeTrimmer(TrimmerFactory.java:32)
    at org.usadellab.trimmomatic.Trimmomatic.createTrimmers(Trimmomatic.java:59)
    at org.usadellab.trimmomatic.TrimmomaticPE.run(TrimmomaticPE.java:552)
    at org.usadellab.trimmomatic.Trimmomatic.main(Trimmomatic.java:80)
Error: Unable to detect quality encoding
Trimmomatic rnaseq • 808 views
ADD COMMENT
2
Entering edit mode

Why are you trying to trim fastqc reports?

ADD REPLY
0
Entering edit mode

Check these parameters: LEADING:3 TRAILING:3 MINLEN:3

Are you sure you're using the right numbers?

Also, TruSeq3-PE.fa is not found. Make sure to do something like this:

cp -r Trimmomatic-0.39/adapters /usr/local/share/adapters

Additionally, you are using the same file for PE:

repeating "SRR12182130_1_fastqc.zip" :

PE SRR12182130_1_fastqc.zip SRR12182130_1_fastqc.zip

I think you must have 2.

ADD REPLY

Login before adding your answer.

Traffic: 3635 users visited in the last hour
Help About
FAQ
Access RSS
API
Stats

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy.

Powered by the version 2.3.6