Question: Some Problems In The Result Using All To All Blast In Blast 2.2.25 (Windows)
0
gravatar for Yebaihe68
9.0 years ago by
Yebaihe680
Yebaihe680 wrote:

Hi, everyone. i got a problem when i run local blast in the all to all way(the subject library is identical to the query sequences.) i just was confused by the result. The alignment length is much shorter than the locus having, even if the query sequence is matched to itself. now,i choose the part to paste here. the length of T541 is about 400 bp. but the alignment length is about 100 bp. why? is the version of blast low? the difference in this locus among species is graet. and when i did the same operation in other locus (more conservation), there were no problem like this.

T541 T541 100 103 0 0 1 103 1 103 4.00E-54 204

T541 T053_2 100 103 0 0 1 103 43 145 4.00E-54 204

T541 T370_2 100 103 0 0 1 103 1 103 4.00E-54 204

T541 T419_2 100 103 0 0 1 103 1 103 4.00E-54 204

T541 T112 100 103 0 0 1 103 6 108 4.00E-54 204

T541 T541 100 92 0 0 193 284 193 284 1.00E-47 182

T541 T053_2 100 92 0 0 193 284 235 326 1.00E-47 182

T541 T370_2 100 92 0 0 193 284 192 283 1.00E-47 182

T541 T419_2 100 92 0 0 193 284 192 283 1.00E-47 182

T541 T112 100 92 0 0 193 284 199 290 1.00E-47 182

The paramaters i set was -m8 -b5 -v5.

blast • 1.3k views
ADD COMMENTlink written 9.0 years ago by Yebaihe680
1
gravatar for Torst
9.0 years ago by
Torst960
Australia
Torst960 wrote:

You probably need to turn low-complexity filtering OFF.

  • "-F F" for BLAST blastall
  • "-dust no" for BLAST+ blastn
  • "-seg no" for BLAST+ blastp
ADD COMMENTlink written 9.0 years ago by Torst960
Please log in to add an answer.

Help
Access

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy.
Powered by Biostar version 2.3.0
Traffic: 1433 users visited in the last hour