Errors when re-importing an alignment back to Mega
0
0
Entering edit mode
7.2 years ago
genya35 ▴ 40

Hello,

I would really appreciate if someone could advise on the following error with Mega7 GUI version.

I'm experiencing errors when trying to re-import alignments back into Mega. I performed ClustalW alignment on 400 protein sequences and exported in .meg format. However, when I try to open the file by either right clicking on the file or opening it via "Retrieve sequences from a file" I get 'Invalid base found >: in line 12343". It doesn't make sense because the alignment was perform through the tool and saved in mega format. Could some one please advise how to fix the error so I can re-import the file?

Thanks

alignment software error • 4.8k views
ADD COMMENT
0
Entering edit mode

Just to clarify order of events. You did a MSA in MEGA7 using clustalW and saved the project a .meg file? Now you are not able to re-open that file (File --> Open a file/session --> Select the .meg file)?

ADD REPLY
1
Entering edit mode

I ran the alignment today and clicked on "Data/Phylogenetic Analysis". It opened a Text file editor and displayed an error message "Invalid base found" and it goes to the end on the alignment were there are no bases. This happens even before I export the data. The same error occurs when I import the alignment back into Mega. How can I fix this?

Thanks

ADD REPLY

Login before adding your answer.

Traffic: 1123 users visited in the last hour
Help About
FAQ
Access RSS
API
Stats

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy.

Powered by the version 2.3.6