Question: RepeatModeler and RepeatMasker for non-model species
1
gravatar for nancydong20
3.2 years ago by
nancydong20100
nancydong20100 wrote:

Hello everyone!

I am trying to analyze repeat elements in a new draft genome of a non-model organism. I used RepeatModeler to build a de novo repeat library, and then used RepeatMasker (rmblastn version 2.2.27+) to mask the genome. In the .tbl output, I see that no simple repeats or low complexity regions were annotated and many of the subfamilies of SINEs and LINEs are 0%.

An image of the output can be see here: https://ibb.co/djErSF

The commands I used were:

> BuildDatabase -name Reference -engine ncbi ref.fa
> RepeatModeler -engine ncbi -database Reference  
> RepeatMasker -s -lib ~/consensi.fa.classified -dir ~/my_RM_output_dir_Aug11 -e ncbi ~/database/LS_genome.fa

If this is useful in anyway, the query species was assumed to be fly and the analysis used the RepeatMasker Combined Database: Dfam_Consensus-20170127, RepBase-20170127.

What could be the reason that many of the results are coming back as 0%?

Thank you very much!

repeatmodeler repeatmasker • 3.7k views
ADD COMMENTlink modified 3.2 years ago • written 3.2 years ago by nancydong20100

Did u solve ur problem.? because i'm also getting something similar to ur result.

ADD REPLYlink written 11 months ago by ashaneev0720
Please log in to add an answer.

Help
Access

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy.
Powered by Biostar version 2.3.0
Traffic: 1502 users visited in the last hour