“There’s no time to learn something new especially since I’m at work from 9 to 5, there’s an hour long drive to work, an hour back home, I go to the gym, go home, eat dinner, shower, by that time I am just exhausted and want to go to sleep. *I have no time* to watch any of the The Great Courses at all.”

That’s why The Great Courses has audio CDs and audio downloads. That hour of commuting to work can be turned into an hour of learning and another hour of learning on the way back home. Because the lectures of each course is about 30 minutes long, you would be able to listen to at least four, if not three, lectures a day! And because most courses are 24 lectures, at the rate you’re going, you would be able to be done with a course in 6 days! And at rate, that also means you would be able to go through 5 courses a month! And at that rate, 60 courses a year!

Okay, what about the courses that require lots of visual aids? Well, now we would have to dig deeper into how time is spent at home. Do you really not have enough time? Let’s break it down.

We have 24 hours a day. Let’s take out the 8 hours of sleep that everyone actually gets (not). We now have 16 hours. Take out 10 hours for work and the transportation to and from. We now have 6 hours. An hour to the gym, an hour for dinner, an hour for washing up. What do we have left? 3 hours left. Okay, that’s a bit tight, but you can at least squeeze in thirty minutes in there for a video lecture.

Time Management is a great aspect to success. Get to know more of it’s importance with the help of Great Courses coupons.

However, in reality, it is not as tight as it seems once the bigger picture is looked at. What did I not factor into this equation? Weekends. Let’s do this again.

We have 168 hours a week.

Take out the 8 hours per day that everyone actually gets (right?), which is 8 x 7 = 56 hours.

We’re left with 112 hours.

Take out the 5 days of work, which is 10 x 5 = 50 hours, including transportation.

We’re left with 62 hours.

Take out gym time, dinner time, wash-up time, which is 3 x 7 = 21.

We’re left with 41 hours.

We have 41 hours left! But wait, let’s continue.

Take out weekend lunch time and the prep time (dinner has already been subtracted), which is 4 x 3 = 12 hours. That’s too much time to spend on lunch, honestly.

We’re left with 29 hours.

Let’s take out 4 hours of shopping, 4 hours of T.V. watching, 4 hours of church time (if you go), 4 hours of playing sports. These are probably really inflated times for those kinds of activities.

We’re left with 13 hours.

How much more time do you need?

If lifelong learning means a lot, then surely time can be made for it.

Do this calculation for yourself and see where you are at and sure enough you have time to learn something new.