Question: .bam track not visible in IGV
0
gravatar for jeffmann131
19 months ago by
jeffmann1310 wrote:

Hi folks - you kindly helped me with my related issue of not seeing the gene track in the Ebola IGV visualization in the handbook - this was fixed by converting AF086833.2 to AF086833 in the first line of the fasta file. Now I am having a similar problem with visualizing a BAM file - track seems to go in, but nothing shows. I have zoomed right in to max but still nothing. Also, I have searched the forum and other people report similar issues but not this specific one. Would much appreciate any insights !! Many thanks. I paste in the first lines of the SAM file possibly that may show something that may be causing the issue.

@SQ SN:AF086833 LN:18959
@PG ID:bwa  PN:bwa  VN:0.7.17-r1188 CL:bwa mem AF086833.fa R1_trimmed.fq R2_trimmed.fq
SRR519926.1 77  *   0   0   *   *   0   0   CCGTGAGTAAATTA.....
igv novice • 477 views
ADD COMMENTlink modified 19 months ago by WouterDeCoster40k • written 19 months ago by jeffmann1310

I think my .bam file is not being produced correctly as it doesn't show in BamView either - will try making it again (indeed for the upteenth time!)

ADD REPLYlink written 19 months ago by jeffmann1310
1
gravatar for Devon Ryan
19 months ago by
Devon Ryan91k
Freiburg, Germany
Devon Ryan91k wrote:

If that's the first line and the file is sorted/indexed then there are no actual alignments, everything is unmapped...so there's nothing to show.

ADD COMMENTlink written 19 months ago by Devon Ryan91k

Devon - thanks for that - I just realised I have been using the wrong SRR number all this time so no wonder there is nothing aligned - thanks again

ADD REPLYlink written 19 months ago by jeffmann1310

Oh no! Well I'm glad you've figured that up now.

ADD REPLYlink written 19 months ago by Devon Ryan91k
Please log in to add an answer.

Help
Access

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy.
Powered by Biostar version 2.3.0
Traffic: 973 users visited in the last hour